fredag 23 augusti 2013

Afrikakänning!! Vi smakar på Addis Ababa.

Vi far och flyger!
Med övervikt på massor av bagageväskor behöver man verkligen en massa goda vänner som bär hit och dit på alla stationer. Vi har verkligen sjukt mycket packning med oss!
Men efter expertomstuvning av bagaget är vi nu på väg. Utan överviktsavgift och utan vänners extra bärkraft.
Landade i Etiopens huvudstad Addis Ababa i morse. Väcktes 4.30 för flygplansfrukost: Sååå inte värt det! Men inflygningarna (en misslyckad och en lyckad) över huvudstaden var kopiöst vackra. Vi svenskar är ju matade med bilder av svältande etiopiska barn, så jag hade väntat mig mer öken. Men här är fantastiskt grönskande och frodigt just nu och ett charmant landskap att landa i.
Så nu är man sådär härligt sömnlöst åksjuksmosig som bara flyg kan göra en.. Har tilbringat dagen i storstaden, en stad med 3 miljoner invånare där åsnor går fel håll i rondellerna och fåren vallas mellan supermarketar och byggboomsprojekt.
Stordottern har med sig kursplaner för tredje klass så vi har kört intensivkurs i människans evolution bland Lucy och hennes anfädrer på Nationalmuseet i Addis. Vi har skådat de allra tidigaste lämningarna från mänsklighetens vagga och guidats runt bland fossil och homo habilis-verktyg. Säg sen inte att vi inte hemskolar väl!!!!! ;-)
Som resesällskap varvar vi dumplattespel med Story Cubes-berättelser: nio tärningar med bilder som man slår och sedan ska formulera en saga kring. Stordottern är helgrym på det!
Givetvis har vi skänkt även Rastafariguden Halei Selassie (stavning?) en tanke, samt mölat i oss hirspannkakor (?) med massa kryddiga röror.
Nu stupar vi i säng för en stund innan det är dags för nästa etapp på vår resa.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar