måndag 26 augusti 2013

På skoljakt i Kenyaland.

Dagen har ägnats åt att träffa professor Mining, denna klippa till karl som är mannen som får saker att hända här. Han har dragit i trådar och ringt samtal, han är idel vänlighet och pondus och en bra man att känna. Vi fick oss tilldelat en chaufför med bil som skjutsat runt oss till skolor. Med finklädda barn (varav Lovina väklädd i sjömansklänningen som Ia hade på sin första skoldag!! :-O)
Garden variety är ett gammalt fint begrepp som avser en salig blandning och det kan man säga att vi beskådat bland skolväsendet här. Sikhernas fina och snobbiga skola med pool och fina lokaler och stora skyltar som ståtade med vilka studenter som varit excellentast. Den ordnade och duktigt kristna skolan Testimony som alla vill rekommendera oss, men där åsynen av den vitkalkade kyrkan mitt på skolgården fick oss att bäva. Hinduernas smutsiga och trasiga skola med knappa förhållanden och mörka klassrum. Och så Lions skola/daghem med ljusa fina lokaler, stora skolgård, 15 barn i klassen, laidback rektor i turban och mottot: "Develop liberal thinking!". Vi slutade vår rundvandring där, familjen hade liksom redan bestämt sig. Och det kändes riktigt, riktigt bra!! Så på måndag börjar våra barn i skolan!! :-D Och vi ska börja leta hus nära skolan där trafiken är lugnare och inte detta kaos av fullpackade minibussar, överfulla motorcyklar, skruttiga lastbilar och myller av människor.
På eftermiddagen kom hällregnet. Det steg över gräsmattan och in i garaget. De sjukligt megalodimensionerade dikena fick sin förklaring när störtfloder av regnvatten vällde ner genom dem i vilda strömmar. Maken begav sig ensam in till stan för att fixa oss Internetuppkoppling. I min värld var han redan rånmördad tre timmar senare när ett vänligt sms från Sverige nådde oss och deklarerade att han var på väg hem. Tack ni där hemma!!!!!!
Dagens lyx: vårt badkar!!
Dagens ståtligaste: Dessa fantastiska fåglar som betar och flyger och skriker runt vårat hus. Försökta ladda upp bild, men det kan man fetglömma!
Dagens anteckning på inköpslistan: stövlar.
Dagens lärdom: Här finns inga adresser eller brevlådor. :-O :-( Ping, Göran & Yvonne!  :-(

3 kommentarer:

 1. Yay för att ni hittat en passande skola och för att Take inte blev rånmördad!

  Veronica

  SvaraRadera
 2. Grattis till så mycket!… men så tråkigt att det inte finns några brevlådor :'( Kanske kan du skriva till mig hur jag ska skriva huset mittemot något och till vänster om något annat?!?
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 3. Du skriver så bra Janna - det är så spännande att sitta på sitt trygga välordnade kontor, med allt man tar för givet i vardagen och tänka sig in i den verklighet ni befinner er i. Glad att höra att ni hittat en bra skola (hade asgarvat om ni tagit den kristna) och att er nya vardag är på gång.

  SvaraRadera