söndag 16 mars 2014

Ensam!!!

Sedan två veckor tillbaks upplever jag mitt Kenyaäventyr ensam. Arbetstillståndsbaletten, den bristfälliga skolgången i den kenyanska grundskolan,  kompis-längt och affärsmöten en masse drog maken och stordotra hemåt.
Där har de roat sig kungligt. Stordotra med kompisövernattningar, legorobotprogrammeringskurs och sushimiddagar, maken med White Guide-gala, där han kunde fira storligen att vår krog hemmavid fått en Whiteguideutmärkelse! Fri sprit och carpaccio är annat än kål och majsgröt.

Kvar finns jag och vår lillskrutta i ett Kenya där regnperioden börjar smyga sig på. Häftiga åskoväder med blixtar nere vid marken, så vita och elektriska att ögonen står ut ur sina hålor. Och smällar som känns som de ska lyfta husen.
Här trivs lillskruttan mycket bättre. Här där man kan springa ut i strumplästen och leka med sand och vatten och andra grannungar. Här där det finns dagis där det svänger av gungiga gospellåtar och här där man blir trespråkig i ett litet nafs.
Här finns varma chapati och syrlig färskpressad passionsfruktjuice och här försöker jag mig på en mangodiet när ätsällskapet ändå svikit. Jag byter ut frukost och stundvid lunch mot mango. Tappar kilon och mår finfint.
Planen just nu är att den svenskbaserade delen av familjen ska vara kvar i Sverige till sommarlovet. Nationella proven är i april och det finns en försommar för dem att njuta av och glassbarer att besöka när värmen kommer där hemmavid. Det blir dryga månader för oss som aldrig varit ifrån så länge. På över 15 år!!!
Men vi är sega hjältar och jobbar på. Jag vill få klart tillstånden för logopedprogrammet att starta och kanske, kanske kan man få rejäl arbetsro nu??! Den som bloggläser får se.

1 kommentar:

  1. Ojoj så pass! Vete tusan om jag skulle fixa att vara kvar utan P. Heja dej, häng i!!

    SvaraRadera