tisdag 14 oktober 2014

Ordentligt sjuka

Ordentligt sjuka blev vi hela gänget. Kräktes och fick feber, diarréer och djävelskap. Mannen i servant quartret åkte på lunginflammation och fick in till sjukhus och ta intravenös antibiotika.
Jag som inte vill käka bredspektrumantibiotika för varenda krämpa tänkte att vi nog kunde rida ut stormen. Fast efter två veckor magsjuka och en lilldotra med feber på sjätte dygnet tog vi oss till sjukhuset.
Doktorn log, ja vattnet i stan har inte varit så bra på sistone. Bäst att koka det, vi får många magåkommor just nu. No shit. Meddela tidningarna för fasen.
Så bredspektrumantibiotika it is. Började kuren i söndags.
Åh FY FAN!
Levofloxacin. SHIT vad med biverkningar!! Sjuka svettningar, hjärtklappning, ångest, tappade känseln i fingrarna, fick märkliga syner och sinnessjuka drömmar som jag fan inte vill ha tillbaks!!  Och då är jag ändå vanligen rätt übersjuk i huvudet när jag drömmer...


Drogs in i mörka korridorer, svepande varelser tätt intill mitt ansikte. Kvävande känsla, snörp kring hjärtat. Dödsbäddscener, dova hotande röster, skräck, märkliga mönster och saker som susade emot mig så jag måste ducka.

Det var t.o.m läskigare än den natten då lilldotra föddes då jag för några sekunder trodde att vi båda skulle dö, just innan de sövde ner mig för att urakutsnitta mig. Men det varade bara några sekunder och jag var knappt vid medvetande.

Tror att riktig, ren och skär galenskap är verkligare och läskigare i min värld än spöken och skräck. Så när jag lyckats klura ut att det var biverkningar lugnade jag ned mig betydligt. Men det blev inte mycket sova i natt och jag vill få ut medicinen ur kroppen innan jag somnar igen... Och kroppen har beslutat att det ska gå via kallsvettningar.

/Er ömkliga utlandskorrespondent.

1 kommentar:

  1. Kära Janna! Hur går det? Hur är det? Hoppas du snart kämpat dig ur den eländiga sjukdomen och dom hemska biverkningarna. Tänker på dig, kämpa på, kämpa på.
    kram Anita

    SvaraRadera