tisdag 14 oktober 2014

Socialt mod.

Detta sociala mod man får som äldre, som gift, som varandes utomlands...
Konsert i helgen, en märklig men trevlig tillställning. Det är lite svältfött på kultur här och man tar alla chanser. Techno med afrikanska livetrummor. Glow in the darksticks och blaskig festivalöl.
Jag känner ett femtontal personer där från förut, men tillfället är för lysande för att inte närma mig nån ny. Jag scannar stället efter nåt intressant. Jag har inget att förlora. Jag är gammal,  gift och långt hemifrån. Jag satsar på det hetaste jag ser...
Ensam på en stol runt elden sitter en ung skönhet med meter av hår under en stickad mössa. Det är ovanligt. Alla grabbar här rakar militärfrissa. Jag faller direkt. Han gör inte ont i ögat.
Visar sig vara en klok och världsvan, lättpratad ung man.
Efter en halvtimmes trevligt samtal ursäktar sig mannen och berättar att det är dags för hans "set"... Jag hade lyckats bryta mig igenom celeb-auran när kvällen var ung och folk inte tillräckligt fulla för att närma sig högdjuret.


Jack Rooster, en av Kenyas kändaste DJ:s, turnerande i hela Afrika. En ödmjuk,  trygg och aktiv själ.
Vi hade ett gott samtal, ni vet de där man lever för: nå in och nå fram. Jag tyckte vi connectade. Fast han kanske bara hade ett fan-samtal. Man vill ju tro att känslan av att hitta en själ är ömsesidig. Fast självkänslan väser annorlunda.
Tills karln mailade mig.  :-)
Tackade för ett gott samtal med hopp om more chats to come.
"Totally dig the fact that we got a chance to connect".


För två veckor sedan fyllde jag 41. Att bli äldre is da shit.

3 kommentarer:

 1. Det sägs att man får bläddra i menyer, men äta hemma.
  Och där är det ju godast.
  Och man blir hungrig av att kolla menyer. ;-)

  SvaraRadera
 2. Hej Janna!

  Åh tack tack för att jag får följa ditt liv, vara där med dig, vara med om det du är med om, se lysande lilldotra (och storasystern tidigare) du är otrolig härlig fantastisk och jag blev så glad för ditt långa handskrivna brev från Eldoret. Och varför har då kvinnan inte haft vett att svara? Ny bok ute i början av september och jobb både före och efter, senast i en monter på Bokmässan i Göteborg i fyra dar, prata med läsare. Hemma barnbarnsbesök,dans och andra roligheter med mannen som dök upp för sex år sen och raskt flyttade in.

  Du är en sån begåvad modig fantastisk person! Minns första gången jag hörde din röst, du ringde från Bona Folkhögskola, hade hittat min diktbok, debuten, I stället för rapport och fick till författarbesöket.

  Den tionde som nyss släpptes ut till allmän beskådan har fått fina recensioner, även av Bibliotekstjänst. Har levt på mitt skrivande sen 19 juni 1991! Och min Evert blev ju sjuk och försvann redan 16 november 1995.

  Längtar efter dina barnböcker! Du hinner så otroligt mycket, du Janna.! Min nya bok heter förresten Allt hör ihop. Och det gör det ju på många sätt. Minns din röst i telefonen den första gången, jag kom just hem efter en sparktur till och från Konsum. Kram kram kära Janna och lycka till med ALLT! önskar Anita

  SvaraRadera